Onze Duitse herder pups

Duitse herder pups

Duitse herder puppy's uit Goor, Hof van Twente

Duitse Herders zijn zeer gevoelig voor Heupdysplasie (HD) Daarom fokken wij alleen met honden met HD A en ED vrij.

We nemen de tijd voor onze nestjes. Onze Duitse Herder pups worden in een speciaal puppy hok geboren. Daar is het warm en rustig. De moederhond verzorgt de pups de eerste 3 weken zelf. Ze laat ze drinken en houdt ze schoon. Langzamerhand laten we de pups wennen aan vast voedsel. Eerst melk en later (gewelde ) puppybrok. Wanneer ze het nest verlaten eten ze zelfstandig. 

Opgroeien in alle rust en met de juiste voeding

De eerste week laten we geen visite toe bij de teef en haar nest. De weken erna is rust nog steeds belangrijk maar de toekomstige eigenaren kunnen dan al wel op afspraak de pups met moeder bezoeken.

Na een week of vier mogen de pups het huis verkennen zodat ze hier aan kunnen wennen. We laten ze kennismaken met de ‘gewone’ huisgeluiden zoals een stofzuiger, tv en radio. Dit is natuurlijk een hele nieuwe ervaring en een groot avontuur. De komende tijd zullen de pups regelmatig ruiken aan het leven in een woonhuis. Ook laten we ze vanaf de vierde week regelmatig spelen in onze grote tuin om op kracht te komen en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Met ongeveer 7 tot 8 weken kunnen ze het nest verlaten. De pups zijn dan meerder keren ontwormt, gechipt, een keer inge├źnt en door een dierenarts onderzocht. De pups gaan dan met de nieuwe eigenaren mee. Ze krijgen een Europees paspoort en we geven een voedingslijst mee voor het eerste half jaar. Dit is een advies. Maar door onze eigen ervaring als heel werkzaam ervaren.

Tip

Zorg dat er in huis of het verblijf (bench) van de hond geen gladde vloeren aanwezig zijn. Een jonge herder mag niet glijden alles is nog volop in de groei. Traplopen, in en uit de auto springen, op en van de bank springen, eindeloos achter een balletje aanrennen, spelen in zwaar zand en op ongelijke grond zijn sterk af te raden. Wanneer u een gladde vloer heeft in huis is het verstandig om daar gedurende het eerste levensjaar van uw hond vloerbedekking op te leggen, om uitglijden te voorkomen.

Bekijk hier enkele foto’s van onze puppy’s die zijn geboren in onze kennel in Goor.