Marcel

In het eerste half jaar van 2018 is er een hele omslag gekomen bij ons thuis en de kennel.

Marcel heeft in 2016 te horen gekregen dat hij klein cellige longkanker heeft. Hij kan behandeld worden. Chemo`s en preventief bestralingen van de hersenen. Maar hij zal niet oud worden. De kans op uitzaaiingen is zeer groot. Een grote shock.
Maar Marcel heeft een heel sterk karakter om ondanks het vooruitzicht er toch positief tegen aan te gaan. “Als ik nog een paar maand heb kan ik er beter van genieten”. Hij heeft twee en een half jaar geknokt zware behandelingen met veel bijwerkingen, positieve en negatieve uitslagen. Samen hebben we een zeer moeilijke tijd gehad. Ziek voelen en verdriet hebben om wat is en wat komen gaat. Maar ook veel genoten, van de honden, de natuur, rust, visite en bezoek van de kinderen en niet te vergeten de geboorte van ons tweede kleinkind. 

De ziekte van Marcel was niet de enigste omslag in 2018. De provincie heeft de tuinen in onze hele buurt gesaneerd i.v.m. asbest. Alle tuinen zijn leeggehaald en afgegraven. Onze beuk “Unter die Buche” kon gelukkig blijven staan. Het bedenken en opnieuw laten inrichten van de tuin was Marcels nieuwe doel en motivatie in het leven. Mede door veel hulp van familie, vrienden en kennissen is de tuin en nieuwe kennel een plaatje geworden.

Helaas heeft hij maar kort kunnen genieten van het eindresultaat. Donderdag 5 juli 2018 is Marcel thuis overleden. Hij is 54 jaar geworden.